9.3

 +31 (0)485-785075
 +31-(0)681488558
 +31-(0)649121120
info@fijneduitsewijnen.nl    

wijnproeverijWijnproeverij Veenendaal

"Echt" wijn proeven maakt het drinken van wijn pas echt tot een belevenis en dan gaat het motto "wijn is poezie in flessen" zeker op! Wij organiseren graag voor u een wijnproeverij in Veenendaal, een wijnworkshop of een kaas- en wijnavond. Wij stemmen alles af op uw wensen. Wijnproeverijen doen wij voor families, verenigingen, buurten en bedrijven. Leuk, gezellig en leerzaam is het motto en ideaal om kennis te maken met wijn!.  

Bent u op zoek naar een wijnproeverij in Veenendaal? Dan ben u bij wijnhandel en import Fijne Duitse Wijnen in goede handen. Voor potentiële kopers is proeven - in de huiselijke sfeer - altijd gratis en geheel vrijblijvend! Wijnworkshops, proeverijen en kaas- en wijnavonden kost wel wat, maar daarvoor heeft u een leuke, gezellige en leerzame aantal uren onder het genot van heerlijke wijnen en indien gewenst bijpassend hapjes. Wij leveren altijd maatwerk of het nu om een bedrijfuitje gaat of familie, proef- en eetclubs en verenigingen!

Duitse wijn heeft een imago-, maar zeker geen kwaliteitsprobleem. Diegene die bij ons hebben geproefd zijn geheel overtuigd van de kwaliteit. Daarenboven is de prijs-kwaliteitsverhouding optimaal. Kortom: hele mooie wijnen en nog betaalbaar ook en iets wat je echt moet proberen! Zolang wij Duitse wijn verkopen hebben wij iedereen kunnen verrassen! Ook mensen die tot dat moment uitsluitend wijn genoten uit bijvoorbeeld Frankrijk, Italië en Zuid-Afrika. Wij zijn daar enorm blij mee en ook een beetje trots op! 

Wijnproeverij / wijnworkshop Veenendaal

Wij geven wijnproeverijen en wijnworkshops in Veenendaal voor bedrijven, instellingen, verenigingen, families en groepen. Tijdens de evenementen wordt er een presentatie gegeven over de wijncultuur, wijnbouwtechnische wetenswaardigheden en biochemische aspecten van wijnbereiding. Verder zal het telen van druiven, het vinificatieproces, criteria van de wijn en de kwalificaties uit de doeken worden gedaan. Bovenal vindt er een behoorlijke verdieping plaats op het gebied van de meest optimale wijze van proeven (organoleptische methodiek). Zelfs meer ervaren wijndrinkers zijn hiervan onder de indruk! Wijnproeverijen / wijnworkshop etc. kunnen worden gegeven in Veenendaal. Indien het gezelschappen betreft van ongeveer 10-12 deelnemers is het ook bij ons in de huiselijke sfeer mogelijk. Wordt het aantal groter zal er een mooie ambiance in de buurt moeten worden gevonden.

Tijdens de wijnproeverij in Veenendaal wordt ook ingegaan op het vaststellen van de kwaliteit van de wijnen in algemene zin. Daarna zullen, afhankelijk van de afspraak, 8 à 9 wijnen worden geproefd. Tijdens het proeven kunnen proefformulieren worden ingevuld om kleur, reuk en smaakelelementen vast te stellen. Ook is het eventueel mogelijk om een kleinigheid te eten en/of om wijn-spijs te combineren. Het kan hierbij bijvoorbeeld gaan om kaas, maar ook kleine bijpassende snacks. Hierbij is een goede combinatie tussen wijn en spijs natuurlijk van groot belang.

Wij leveren maatwerk en afhankelijk van de wensen neemt de proeverij ongeveer 2 - 3 1/2 uur in beslag en kan tevens worden beschouwd als een "opstartcursus wijnproeven en beoordelen"! Daarna is men in staat om bij wijnhandels en slijterijen "gefundeerd" wijn in te kopen of de verkoper op de proef te stellen. Er wordt een offerte gemaakt aan de hand van de desbetreffende wensen maar de richtprijs voor een wijnproeverij / wijnworkshop is ongeveer €13,50 PP (incl. BTW). Dit is op basis van 10 - 12 deelnemers en inclusief kleine etenswaren zoals stokbrood / crackers, Spa-rood en ondersteunende materialen. Uiteraard zijn kleinere of grotere groepen mogelijk!  

Kaas- en wijnavonden

Met kaas en wijn kun je hele goede combinaties maken. Echter, het is ook mogelijk dat er geen "match" is. Hierdoor wordt de smaak van de wijn of de kaas (of beide) negatief beinvloed. Er is best wel veel over geschreven in allerlei literatuur en internet. Tijdens een kaas- en wijnavond vertellen wij hoe u de goede keuzes kunt maken. Als standaard hebben wij 5 kazen en 8 wijnen. Ook hier geldt dat wij maatwerk leveren! 

Meedoen aan een wijnworkshop of wijnproeverij in Veenendaal?

Wilt u graag een wijnproeverij of wijnworkshop in Veenendaal? Of wilt u bijvoorbeeld een offerte op basis van uw wensen. Dan zijn wij u natuurlijk graag van dienst! Neem voor meer informatie vrijblijvend contact op per mail info@fijneduitsewijnen.nl of bel naar (0)485-785075/06-81488558/06-49121120.  

Wijnproeverij Veenendaal of wijnworkshop Veenendaal. Veenendaal is een plaats in Gelderland aan de rand van de Veluwe in vlakbij de snelweg A12..

 

De flessen wijn zijn op uw bestelbon geplaatst.