9.3

 +31-(0)26-3830752
 +31-(0)6-46332716
info@fijneduitsewijnen.nl    

Over ons

Liefde voor wijn in de breedste zin van het woord is de drijfveer voor de overname van Fijne Duitse Wijnen. Begin 2019 heeft Fijne Duitse Wijnen zich gevestigd in Arnhem. Het bedrijf wordt gerund door Marga Zaal en Maurice Lekkerkerker met ondersteuning van diverse wijnliefhebbers. Zoals de naam al doet vermoeden importeert onze wijnhandel wijnen uit Duitsland, adviseren wij over wijn en organiseren we wijnproeverijen. Op dit moment bestaat ons assortiment uit wijn uit de Pfalz. We hebben goede contacten met de wijnboeren en kopen de wijn zelf in. Uiteraard na uitvoerige proefsessies!

wijn foto8De Pfalz is een gebied van 100x100 km en wordt in het westen en zuiden opgesloten door respectievelijk Luxemburg en Frankrijk. In het noordelijke gedeelte door een ander wijngebied, Rhein-Hessen, en in het oosten door de Rijn. Het grootste gedeelte bestaat uit bergen tot een hoogte van ongeveer 950 meter. De strook waar wijnbouw wordt bedreven heeft als middelpunt de stad Neustadt a/d Weinstrasse en loopt van de Frans-Duitse grens naar het wijnstadje Alzey in het noorden. De straat die van noord naar zuid loopt heet de Weinstrasse en deze slingert door allerlei pittoreske wijndorpjes en wijnvelden.

De Pfalz heeft een eigen microklimaat door het Haardgebergte in het westen. De temperatuur is gemiddeld 2 tot 3 graden hoger dan in de rest van Duitsland.

De bodemvariëteit is ongekend gevarieerd in de Pfalz. Om die reden kent de Pfalz een grote verscheidenheid aan druivenrassen, waaronder Riesling, de belangrijkste druif, Scheurebe (kruising tussen Silvaner en Riesling), Weißburgunder, Grauburgunder, Rieslaner, Gewürztraminer, Muskateller, Chardonnay. De beste Rieslings krijgen de benaming “Grosses Gewächs” mee, wat hetzelfde is als Grand Cru in het Frans.

wijn proeven foto2

Voor rode wijn zijn de belangrijkste druivenrassen de: Spätburgunder, Dornfelder en Sankt Laurent. Vanwege de temperatuur en klimaatverandering in de afgelopen decennia hebben ook meer exotische types hun intrede gedaan. De Merlots, Cabernet Sauvignons en Syrah doen het bijzonder goed. Bovendien zijn de Duitse varianten frisser en gastronomisch breder inzetbaar dan de types uit bijvoorbeeld Frankrijk en Italië. Tenslotte is er nog de Regent. Deze vurige, bijna mediterrane wijn wordt een grote toekomst voorspeld. De afgelopen jaren ziet men ook de (blauer) Lemberger en de Frühburgunder "terugkomen van weggeweest". Daarnaast vind je ook Cabernet Sauvignon en de Blaufränkisch/Lemberger. Verder produceren veel wijnhuizen ook uitstekende Sekt, bereidt volgens de traditionele methode.

De flessen wijn zijn op je bestelbon geplaatst.