9.3

 +31 (0)485-785075
 +31-(0)681488558
 +31-(0)649121120
info@fijneduitsewijnen.nl    

 

Beste wijnvrienden,

In deze nieuwsbrief juni 2018 gaan wij in op de Algemene Verordening Persoonsgegevens (AVG), informatie over de komende Riesling weken, de problemen Franse wijnboeren rond Bordeaux en natuurlijk hebben wij weer enkele aanbiedingen.

Algemene Verordening Persoonsgegevens

Het zal jullie zeker niet zijn ontgaan dat de (EU) Algemene Verordening Persoonsbescherming (EU-AVG) is ingegaan op 25 mei 2018. Natuurlijk moesten wij hieraan ook voldoen, maar eigenlijk deden wij dat al. De hoeveelheid e-mails van bedrijven en organisaties om aan te geven of wij nog gebruik wensten te maken van hun nieuwsbrief en diensten waren zeer talrijk!

Veel duidelijker, ook voor ons, zijn de verantwoordelijkheden van de bedrijven/organisaties waar wij gebruik van maken en die in het bezit kunnen  komen van uw persoonsgegevens. Hierbij moet bijvoorbeeld worden gedacht aan DpD, die uw persoonsgegevens nodig heeft om de wijnen te versturen en aan Mollie vanwege de betaling. En natuurlijk is er ook een Verwerkerdocument opgesteld door onze websitebouwer (Wux-development) die de website onderhoudt, repareert en verbetert waar nodig. 

Wij sturen geen link om op te klikken ter bevestiging van de instemming. Wij gaan ervan uit dat indien u geen nieuwsbrief meer wenst te ontvangen onderaan op "Deze nieuwsbrief niet meer ontvangen" klikt en dan wordt men uitgeschreven. Indien men kiest voor (deels) verwijdering uit het klantenbestand dan hoeft men slechts een e-mail naar ons te sturen (info@fijneduitsewijnen.nl). Verder is het natuurlijk altijd mogelijk om een e-mail te sturen om te vragen welke persoonlijke gegevens wij in onze database hebben. Hieronder de link naar ons (EU) AVG-Document. AVG Fijne Duitse Wijnen  

Riesling weken 2018

Voor de achtste keer organiseren restaurateurs en wijnhandelaren samen met het Informatiebureau voor Duitse Wijn de RieslingWeeks. De koning van de wijnen, maar eigenlijk alle Duitse wijn staat dan centraal in de horeca en wijnwinkel van vrijdag 01 juni t/m zondag 17 juni 2018.

Tijdens de RieslingWeeks geniet u in geselecteerde restaurants van een 3-gangenlunch of -diner met bijpassende wijnen voor slechts € 45,- per persoon. Per Michelinster geldt een toeslag van € 10,- per persoon. U kunt de provincie kiezen en het restaurant naar keuze. Daarna is het mogelijk om een tafel in uw restaurant naar keuze te reserveren. 
Link naar website Duitsewijn.nl: rieslingweeks

Malaise Franse wijnboeren in het Departement Gironde (Bordeaux)

Door de buien met hagelstormen die over het departement Gironde trokken, liepen wijnvelden onder en werden planten verscheurd. Op beelden uit de regio is te zien dat de grond bezaaid is met hagelstenen. Volgens de wijnorganisatie voor de Bordeaux zijn enkele duizenden hectare aan wijnvelden vernield en is vooral de appellation Côtes de Blaye zwaar getroffen. Over het effect op de productie en prijs van wijn is nog niks bekend. 

Situatie wijnstokken Gironde FrankrijkNattigheid rond Gironde gebied Frankrijk

Aanbiedingen

Vanwege de Riesling weken hebben wij uiteraard een paar Rieslings in de aanbieding en wat andere wijnen! Deze aanbiedingen geldig van 1 t/m 17 juni 2018 en zolang de voorraad strekt!

# (1WA) Met veel passie gemaakte Riesling Resèrve (Battonage) wg Rudi Rüttger (van €11,99 voor €8,99)

# (6W) Nieuw/introductie! Top-Riesling "Edition Papillon" van de beste bio-wijnboer van Duitsland wg Schwarztrauber (van €12,99 voor €9,49)

# (2A) Nieuw! Zeldzaam mooie Rosé Cabernet Sauvignon wg Rudi Rüttger (van €9,49 voor €7,99)

# (10RA) Kracht en zacht kenmerken deze Spätburgunder wg Hammer-Sommer (van €9,49 voor €7,99)

# (9R) Oostenrijks elegante en prominente wijn Sankt Laurent (Pinot Noir x Pinot Noir) wg Rudi Rüttger (van €9,49 voor €7,99)

 

Opm.: (1) en zoals altijd bij ons bij bestellingen van 18 flessen of meer gratis verzending; (2) onze website/webshop heeft HTTPS, dus point-to-point beveiligde verbinding als onze webshop wordt bezocht of er wordt besteld!

Vriendelijke wijngroet,

Rob en Hannie

 

 

 

 

 

 

De flessen wijn zijn op uw bestelbon geplaatst.