9.3

 +31 (0)485-785075
 +31-(0)681488558
 +31-(0)649121120
info@fijneduitsewijnen.nl    

Beste Wijnvrienden

De feestdagen zijn voorbij en wij gaan voor een mooi (wijn)jaar, toch? Bij dezen namens ons een bijzonder gelukkig en gezond (wijn)jaar gewenst!! In deze nieuwsbrief gaan wij in kort bestek in op de situatie bij de Duitse wijnboeren, een testje van wijnbeluchters en zoals jullie van ons gewend zijn hebben wij natuurlijk een paar wijnen in de aanbieding. Wellicht komt dat goed uit omdat de wijnrekken en wijnkelders leeggeraakt zijn tijdens de feestdagen!

Andere Lay-out van onze e-mails/gebruik Mailchimp.

Vanaf deze Nieuwsbrief maken wij gebruik van Mailschimp. De reden is dat sommige klanten hebben aangegeven dat onze e-mails in de spam terecht komen. Mailchimp zou dat moeten verhinderen! Tevens is de link naar onze (beveiligde) website betrouwbaar!

Situatie Duitse wijn 2017.
Welnu, wij hebben even een rondje gedaan langs de wijnboeren en zij geven aan dat de kwaliteit van de 2017-wijnen heel erg goed is. De opbrengsten waren gemiddeld minder dan  in 2016. Maar door de bekende, zeg maar rustig beruchte vorst in mei, is de ene wijnboer uitermate enthousiast, en de ander in mineurstemming.

Wijnbeluchting.
Misschien hebben een aantal van jullie al een dergelijk accessoire, dus wellicht ten overvloede ons relaas. Traditioneel gebeurt beluchten natuurlijk met een (decanteer)karaf. Nu zijn wij wel van de traditie - maar onze kinderen en die houden ook wel van een wijntje - duidelijk minder. Dus wat kregen wij.....een wijnbeluchter. Van een van de zwagers kregen wij er ook nog eentje. Ach, als je dan zoiets krijgt dan toch maar eventjes uitproberen. MikaMax Magic Wine Decanter is een prachtig product en er zit eventueel een mooie steun bij waar een glas onder past. De andere is de beluchter van Vacuvin. Deze is simpeler en daarmee ook goedkoper. Echter, het meest belangrijkste is natuurlijk de werking!

Wij hebben voornoemde apparaten in het bijzijn van andere wijnliefhebbers uitgeprobeerd, zeg maar getest. De resultaten waren tot onze verbazing in algemene zin verbluffend, omdat de wijn aanmerkelijk verbeterde!

V.w.b. de MikaMax lag dit op niveau van beluchting via een karaf en v.w.b. de Vacuvin was dat toch iets minder. Echter, de Vacuvin is goedkoper en kan op de fles worden gezet. Onze voorkeur gaat uit naar de MikaMax, omdat er ook een fijnmazig filter in zit die wijnsteen en droesem tegenhoudt. Immers, bij decanteren is dat ook de bedoeling. Dus zo kan ook van de laatste druppels uit de fles worden genoten. Via een  kort bezoekje aan internet zijn wij er achter gekomen dat bijv. Vinturi en Fashion apparaten hebben met hetzelfde principe. Terwijl de wijnbeluchter van Vacuvin rond €10,- kost, is de prijs van de MikaMax of concurrende types rond €20,- (met een steun iets duurder)!

Wij hebben de beluchters ook uitgeprobeerd met witte wijn. Verrassender wijze trad ook bij witte wijn verbetering op in de smaakbeleving. Ook deze  wijnen vertoonden meer rijping en de wijnzuren waren mooier geslepen. 

Onze conclusie wijnbeluchters. Wij kunnen gerust stellen dat traditionele wijnbeluchting via een (decanteer)karaf het beste past bij (onze persoonlijk) wijncultuur. Echter, uit praktische overwegingen maakt de wijnbeluchter vanaf nu deel uit van ons dagelijks handelen....als het gaat om wijn!

Wijnbeluchter MikaMx Wijnbeluchter MikaMax zonder steun Wijnbeluchter vacuvin

Aanbiedingen

V.w.b. januari zijn dat een paar toppertjes van Weingut Rudi Rüttger met de beste prijs-kwaliteitsverhouding. Dit gebeurt mede vanwege promotie van het weingut en dat mag natuurlijk wat kosten! Het gaat daarbij om de Lemberger (Blaufränkisch), Spätburgunder, Chardonnay en Grauburgunder. Allemaal wijnen (incl. de witte) waar je letterlijk en figuurlijk warm van wordt. Let wel: aanbiedingen zijn geldig t/m woensdag 31 januari 2018 en zolang de voorraad strekt!

(4RA) Lemberger (Blaufränkisch) 2013 - 36mnd opvoeding op deels grote eikenhouten vaten en deels nieuwe Barriques. Elegant, fruitig, mooie houttonen, tikje vanille en fraaie combinatie kracht en zacht. Optimale prijs-kwaliteitsverhouding! Van €11,99 voor €8,99!

(8R) Spätburgunder "Kalkboden" 2015 - Deels op eiken vaten opgevoed. Wilde kers, vanille en kruidigheid. Mooie geslepen tannines en prachtige combinatie van kracht en elegantie. Van €11,99 voor €8,99!

(8WA) Chardonnay Kabinett 2016 - Exotisch fruit, fraaie romigheid en perfecte balans zoals het een goede Chardonnay betaamt. Van €9,99 voor €7,99!

(3WA) Grauburgunder Kabinett 2016 - Pinot Gris met elegantie, bloemig en fruitig met Mango, abrikoos en perfecte zoet/zuur balans. Wijn-spijs breed inzetbaar. Van €9,99 voor €7,99!

Met de beste wijngroeten,

Rob en Hannie    

 

 

 

De flessen wijn zijn op uw bestelbon geplaatst.