9.3

 +31 (0)485-785075
 +31-(0)681488558
 +31-(0)649121120
info@fijneduitsewijnen.nl    

Prijsopbouw producten

U kunt op de website van de geselecteerde wijnboeren buiten achtergrondinformatie ook bijvoorbeeld de prijslijst vinden. In het kader van transparatie hebben wij gemeend ook aan te geven hoe onze prijzen zijn opgebouwd. Ook dit zou je "fair trade" kunnen noemen. Een belangrijk speerpunt in onze bedrijfsfylosofie is dat heel mooie wijnen niet duur hoeven te zijn. In combinatie hiermee vinden wij promotie van de Duitse wijn heel belangrijk. Dit heeft een sterke een relatie met de prijs/kwaliteitsverhouding. In de meer traditionele wijnlanden wordt vaak veel teveel betaald voor wijn, zoals bijvoorbeeld het geval is met Premier (Grand) Cru's.

Dat wij in dat land langdurig hebben gewoond is een feit maar geen argument om de wijn te gaan verkopen. Wat is dan wel een belangrijk argument: wij zijn volledig overtuigd van de kwaliteit van de Duitse wijn. Ook daar bevindt zich kaf onder het koren maar er worden heel veel mooie wijnen geproduceerd van uitstekende kwaliteit. Sterker nog, ze kunnen concurreren met de de top-wijnen uit Frankrijk, Italië, Chili en Zuid Afrika en de nieuwe wijnlanden. 

Zoekt u de verschillen tussen onze prijzen en die van de wijnboeren?! Wat u direct opvalt is dat onze prijzen over het algemeen iets hoger liggen dan die van de wijnboeren. Dit heeft een relatie met:
a) Accijns. In Nederland dient er accijns te worden betaald ten bedrage van € 88,36/hl. Dit is 68ct op een fles van 0,75L.

b) Transport. In de tweede plaats dienen transportkosten te worden betaald en dit is ongeveer 45ct per fles. Dit is op basis van 500flessen per transport.

c) Biowijn. Over het algemeen is biowijn iets duurder dan "gewone" wijn. Dat heeft vooral een relatie met de duurdere methodiek. Vaker op de velden aanwezig zijn om ongedierte te bestrijden. Ook zal de hoeveelheid druiven per hectare kleiner zijn.

In totaal kost accijns en transport meer dan € 1,- per fles van 0,75ltr. Wij krijgen bij de wijnboeren wel wat korting maar dit is beperkt tot ongeveer 15 à 20%. Op de goedkopere wijnen is dit nog minder en op de hele dure wijnen is dit iets meer. De reden is dat vanwege de kwaliteit van de wijnen deze wijnboeren lokaal en in Duitsland voldoende afzetmogelijkheden hebben! Maar ook zij kijken naar de toekomst en zien afzet naar Nederland in het brede verband van promoten van de Duitse wijn. Onze netto winst bedraagt gemiddeld rond een Euro en bij de duurdere wijnen (<> € 10,-) ligt dit op € 1,50. Bij de nog duurdere wijnen loopt dit op tot € 2,-. Echter, met de duurdere wijnen lopen de risicofactoren ook op. Immers, als een dergelijke fles kapot gaat, is dit een flinke verliespost. Ook als er bij de verzending wat mis gaat, is er ondanks de verzekering via DPD, een eigen risico van € 30,-. 

Wat is dan uw voordeel? Een heel groot voordeel is dat de wijnen al voor u zijn geselecteerd. Bovendien krijgt u de wijnen voor een faire prijs. En bij ons hebt u de mogelijkheid via gratis proeven de wijnen tegen elkaar af kan zetten om zo tot een optimale keuze te kunnen komen. Door dit proces kunt u gemakkelijk uw eigen huiswijn selecteren en door regelmatig proeven bij ons nieuwe wijnen ontdekken. Voor meer informatie zie onze links.  

Duitse wijnen online bestellen >

De flessen wijn zijn op uw bestelbon geplaatst.