9.3

 +31-(0)26-3830752
 +31-(0)6-46332716
info@fijneduitsewijnen.nl    

Reviews van klanten en publicaties over wijn


Reacties van onze klanten (recensies worden altijd en onverkort gepubliceerd)

Proefclub Wassenaar / Wassenaar (privé)

10

Proeverij 10 april 2018. Rob en Hannie zijn fijne hartelijk mensen om voor de groep te hebben. Hun enthousiasme, kwalitatief zeer hoogwaardige wijnen en inhoudelijk duidelijk verhaal maakt een proeverij over het "onbekende" wijnland Duitsland tot een leerzame en smakelijke kennismaking. Onder leiding van Fijne Duitse Wijnen hebben wij ons vooroordeel over Duitse wijn flink moeten bijstellen. Dank voor de fijne avond! 
Niek Kat, voorzitter Proefclub Wassenaar 

Familie Driessen / Grashoek (privé)

9

Beste Rob en Hannie,

Hartelijk dank voor de interessante avond. Het was een zeer leuke en informatieve avond, waarbij wij lekkere Duite wijnen hebben morgen proeven. Ook de kazen waren zeer lekker (in combinatie met de wijnen). Daarvoor bedankt!

 

Proefclub "Carpe Vinum" / 's-Gravenzande (privé)

10

Hallo Hannie en Rob,

Gisteravond was het zover en hebben de door jullie geleverde wijnen opgetrokken c.q. gedraaid. Wij hebben er van genoten, alle groepslede waren meer dan enthousiast. Een van de aanwezigen meende zelfs dat jullie site beter zouden kunnen veranderen in "Heerlijke Fijne Duitse Wijnen". Waar we allen over eens waren was dat de wijnen zo ontzettend zuiver zijn en dat de prijs/kwaliteit verhouding geweldig is. Na het officiële proefgedeelte hebben wij nog even nagenoten met wat kaas en staartjes uit diverse flessen.

Het idee om onder jullie leiding een proeverij te organiseren viel bij iedereen in goede aarde, daar hoop ik in de loop van februari op terug te komen. Nogmaals bedankt voor jullie enthousiaste hulp en graag tot in de toekomst!

Fam. Pullen en Bosschaart / Amersfoort (privé)

9

De door jullie geselecteerde wijnen uit de Pfalz aan de hand van het vaststellen van ons smaakprofiel hebben ons zeer verrast! Dit gevoegd bij de verhoudingswijze gunstie prijs die jullie hanteren, maakt het proeven van wijn bij jullie tot een prettig avontuur. Daarbij komt nog het goede inhoudelijke verhaal en de passie die jullie daarbij tonen tijdens een bezoek aan jullie. Proeven bij jullie is absoluut voor herhaling vatbaar!   

Familie Rik Cooreman / B9220 Hamme (Oost Vlaanderen/België) (privé)

10

Wij maakten kennis met de "Pfalzer"-wijnen na een vakantie in de regio. Wij werden meteen verliefd! Onze voorraad brachten wij mee. Om diverse redenen kunnen wij de verplaatsing niet meer zelf maken enginge op zoek naar een "bevoorrader". Het net bracht de oplossing en wij belandden bij "Fijne Duitse Wijnen" in Nederland. Wij vroegen om een "uitgebreid proefpakket" en vertelden in een e-mail over onze smaak verwachtingen. Het toegestuurde beantwoordde voorbeelding aan onze verwachtingen en na gebruik werden de bestellingen geplaatst. Mijn vrouw en ik waren in dewolen over de uitgevoerde opdrachte. Prijs-kwaliteit, samenstelling van de bestelling, verzending en verdeling in België waren correct, met volle zorg klaargemaakt; met een woord...af! Fijne Duitse Wijnen blijft onze voorkeur en wij beoordelen met overtuiging met een zeer verdiende 10 op 10!

 

Jos en Sil Driessen en vrienden / Mill (privé)

10

Hallo Rob en Hanny, in een woord was het een geweldige middag! We hebben zeker nog gezellig zitten napraten en ondertussen nog lekker genoten van alle wijntjes die jullie hadden achter gelaten.
Iedereen vond het een interessante middag. De mening van iedereen was dat je het heel duidelijk vertelde en ze hadden er ook nog van geleerd. En dat jullie sympathiek overkwamen, hiermee bedoelen ze dat jullie geen "kapsones" hadden. Ook werd het op prijs gesteld dat je niet alleen jullie eigen producten promootte
maar ook gewoon vermelde dat je bv bij de Aldi wat flessen kon kopen en dan proeven om uit te proberen wat je lekker vond. Iedereen heeft tenslotte weer een andere portemonnee. Kortom, het was zeer geslaagd.
Gisterenavond hadden wij weer het huis vol, nu met andere mensen. We hebben met veel enthousiasme over jullie verteld. Bedankt nog voor de bijlage, top! Vriendelijke groeten van Jos enSil en zeker tot ziens!

Groep Dick Mienis / Cuijk (privé)

10

Beste Rob en Hannie

Nogmaals bedankt voor leuke, duidelijke en vooral lekkere wijnproeverij gisteren. Jullie hebben ons een mooie inkijk gegeven in de wereld van de rode en witte kwaliteitswijnen uit Duitsland. Wij hebben met onze groep va 13 genoten van de wijnen en bijpassende hapjes. Ook het napraten onder het genot van een wijntje was bijzonder gezellig.

De wijnproeverij bij jullie is een absolute aanrader voor andere groepen om een gezellige, losse en vooral lekkere manier om meer te weten te komen over wijn, zoet, zuur, sulfiet en noem maar op!

 

Kookgilde Exclusiefff / Rob Vester / Helmond (zakelijk) (privé)

10

Als Sommelier van een ambitieus kookgilde Exclusiefff zocht ik naar een wijnhandel die gespecialiseerd is in wijnen uit de Plafz. Bij het wijnhuis Fijne Duitse Wijnen van Rob en Hannie Broerse bleek ik aan het goede adres. Zij kennen de regio Pfalz al veel jaren en hebben daar ook een tijd gewoond. Samen hebben ze een fijnmazig netwerk opgebouwd van relatief kleine ambachtelijke wijnboeren. Het resultaat van hun werk is een voor wijnliefhebbers aansprekend assortiment aan "boetiek" wijnen die zij via de web shop en op wijnproeverijen aan de man brengen.

Toch had ik voor Rob en Hannie een uitdaging in petto. Immers Ik wilde dat de wijnen zouden aansluiten bij het Aspergemenu van mijn Kookgilde. Dit menu leverde borden op met extreem uiteenlopende smaken, waarvan "asperges met langoustine met truffelsalsa" voor een Sommelier wel de meeste hoofdbrekens gaf.

Na bestudering van ons Aspergemenu kwam Rob Broerse met een verrassende rode wijn aanzetten; de Cabernet Sauvignon van "Weingut Georg Naegele". Deze fruitige wijn bleek naadloos te passen bij de truffel, de asperge en de zeevruchten. De leden van de Kookclub vonden de keuze verrassend, maar we hebben ervan gesmuld. Ook wil ik de Grauburgender Kabinett Papillon Edition van het huis "Weingut Schwarztrauber" nog even noemen. Een zeer prettig opgewekte smaak met een lange fraaie afdronk die gewoon vraagt om een volgende slok.

Het bedrijf Fijne Duitse Wijnen laat een prachtig pallet aan wijnen uit de Pfalz zien. Opvallend is dat de Pfalzwijnen je geen smaak opdringen maar juist ruimte bieden voor ieders eigen smaakbeleving. Je ontdekt nog eens wat in die wijn. De Pfalz wijnen zijn daarmee wat mij betreft op de goede weg en hebben aan Fijne Duitse Wijnen een prima vertegenwoordiger in Nederland gevonden.


Willem Wassenaar / Odijk (privé)

10

Hierbij een klein stukje over mijn bestelling.
Ik was al langer op zoek naar mooie rieslings maar waren soms toch moeilijk te vinden en dan nog voor een hoge prijs .
Toen de winkel van fijne duitse wijnen gevonden met een zeer ruime keus en voor een mooie prijs.
Wij hebben wat div wijnen besteld en geproefd wat een mooie wijnen zaten er bij en vooral de voor ons onbekende rode wijn uit de pfalz was overheerlijk.
De verzending was snel en duidelijk en ook de verpakking was goed stevig.
Ik zou zeggen ga zo door tot de volgende bestelling.
Groet Willem Wassenaar
Odijk

Lilian van der Linden / John Donk / Oostzaan (privé)

9

Bij deze wil ik jullie nog hartelijk bedanken voor de fijne gezellige middag die wij 4 juni bij jullie hebben gehad. Het begon met een hartelijk en warm ontvangst door jullie beide. Deze warmte en hartelijkheid had ik al ervaren door het mailverkeer dat we met elkaar van te voren hadden gehad. Voor de verjaardag van mijn man had ik jullie gevraagd een wijnproeverij te verzorgen. Dit hebben jullie fantastisch en met veel passie gedaan. Een passie die jullie ook overbrengen op jullie website en in de nieuwsbrief die jullie via de mail versturen.

Rob heeft met veel enthousiasme zitten vertellen over de fijne Duitse wijnen die jullie in het assortiment hebben. Mijn man heeft genoten van de Duitse wijnen die in deze proeverij voorbij kwamen. Heel leuk was ook dat jullie op het einde verschillende kaasjes hadden neergezet en vertelde met welke wijnen deze gecombineerd konden worden.  Ook heel leuk was de cadeaubon die ik aan mijn man wilde geven en die jullie speciaal hiervoor hadden gemaakt.Ook het afscheid was warm en hartelijk en fijn dat de deur openstaat voor een praatje en een kop koffie als we in de buurt zijn.Wij kijken terug op een zeer geslaagde middag EN met twee volle dozen  heerlijke rode en witte wijnen op de achterbank.Dat wordt thuis nog verder genieten. Wij zullen jullie site zeker aanbevelen bij familie, vrienden en kennissen.

Cor en Ilse / Beuningen (privé)

9

Wij waren al lang op zoek naar een bepaald type Riesling. Bij onze speurtocht zijn wij gestuit op de website van Rob en Hannie. Op een zaterdagmiddag eens gebeld en ja, wij konden direct langskomen. In St Agatha hebben we vervolgens een heel leuke proeverij gehad, op zoek naar een wijn van onze smaak. Het was ons direct duidelijk: Fijne Duitse Wijnen is niet alleen het bedrijf, maar ook de liefhebberij van Rob en Hannie. Wij voelden ons niet verplicht om wat te kopen, maar we waren uiteraard blij dat we met een paar dozen lekkere wijn weer naar huis gingen.

Familie van de Water / Alkmaar (privé)

8

Sinds kort hebben wij contact met de familie Broerse vanwege hun kennis, ervaring en levering van specifiek Duitse wijnen uit de Pfalz. Recent hebben we een proefsessie gehad welke we als prettig en leerzaam hebben ervaren. Middels een goede interactie met hun afnemers verwachten wij dat zij op termijn tot een mooie en gebalanceerde collectie zullen komen.

Mevr. A. van Baar / De Schermer (privé)

8

Wij hebben bij Fijne Duitse Wijnen een proefdoos gekocht met de bedoeling om in gezelschap, die ook Duitse wijnen meenamen, een proefavond te houden. De proefavond was leuk en er werd blind geproefd. De Fourplay trocken van Immengarten Hof kwam er in de avond af als beste rode wijn. Wij zelf vonden de Spätburgunder "S" de beste rode. De Chardonnay van Weingut Bernhardt Koch had volgens ons iets teveel zuren, maar wel lekker fris. De rest van de wijnen moeten wij nog proeven en daar gaan wij ook nog over berichten!  

Mevr. Geerte Hesselmans / Vleuten (privé)

9

De website is prima en bestellen en betalen werkt vlekkeloos. Afleveren was prima geregeld en snel. Kwaliteit van de wijnen is erg goed. Bijvoorbeeld de wijnen van Weingut Georg Nägele bevielen uitstekend. Van deze wijnboer zouden jullie nog wel meer in het assortiment mogen nemen!  

Tjitske en Gertjan van de Meer / Weidum (privé)

9

Op de website is alles makkelijk te vinden en bestellen is heel makkelijk. Aflevering is prima in orde en heel erg snel. De wijnen zijn van prima kwaliteit! Wij zullen ook in de toekomst blijven bestellen!

Hurks Bouw / Almere (zakelijk)

9

In oktober 2012 hebben wij voor het eerst kennisgemaakt met Fijne Duitse Wijnen. Rob Broerse van Wijnhandel Fijne Duitse Wijnen heeft in ons kantoor een wijnproeverij gehouden. Deze proeverij was erg leuk en zeer onderhoudend. De wijnen smaakten, in combinatie met de daarbij geserveerde hapjes, erg goed en het heeft erin geresulteerd dat we allemaal met een aantal wijnen naar huis gingen. De Sauvignon Blanc trocken (Immengarten Hof) is sindsdien onze favoriete ‘huiswijn’, want die vinden we allemaal erg lekker.

Daarnaast bestellen wij ook mooie (duurzaam) houten kistjes met daarin de fles Sauvignon Blanc trocken en de rode Spätburgunder / Pinot Noir trocken om bij gelegenheden aan onze relaties cadeau te doen. We zijn ervan overtuigd dat onze relaties ook zullen genieten van de heerlijke wijnen van Fijne Duitse Wijnen. En ook niet onbelangrijk: de service. De bestelde wijnen worden altijd op tijd bezorgd.

Dhr Erik-Jan Bakker / Heerhugowaard (privé)

9

Ik heb de wijnen nog niet kunnen proeven maar het bestelgemak en aflevering was bijzonder goed. Ook de interactie via de mail was snel en duidelijk.

Mevr. van der Linden / Oostzaan (privé)

10

Fijne en snelle interactie. Wijze van bestellen en afleveren is prima en over de wijnen kan ik alleen maar positief zijn. 

Hr. Herman Sier / Volendam (privé)

9

Sorry, maar de wijnen liggen nog in de rekken en jammer genoeg nog niet geproefd. Twee type wijnen kende ik al. Overigens liep bestellen, verzenden en afleveren op rolletjes en heel vlot. Ik zou zeggen: op naar de volgende bestelling!

Fam. Schreurer / Eindhoven (privé)

10

Kortweg: totale proces van bestellen en afleveren OK. Alles prima, inclusief de kwaliteit van de wijnen. Als 2e bestelling ook nog een proefdoos genomen van 6 wijnen. Na het proeven van een behoorlijk aantal wijnen (rood en wit) kunnen wij alleen maar zeggen dat jullie wijnen van hoge kwaliteit zijn. Dergelijke kwaliteit is moeilijk vindbaar op internet. Wij zullen zeker blijven bestellen!

Juwelier van Dam / Voorschoten (zakelijk)

9

Na twee bestellingen kunnen wij over Fijne Duitse Wijnen heel kort zijn: prima service, bestellen gaat heel gemakkelijk en verzenden wijn gaat heel vlot; wijnen zijn heel betaalbaar en de kwaliteit is uitzonderlijk goed. Wij zullen ook in de toekomst blijven bestellen! 

Henk Roeleveld / Scheveningen (privé)

10

Ik val maar even met de deur in huis, ik wil gewoon een gewuerztraminer pur sang, dus geen meng druivenrassen. En het mooie van de gewuerztraminer is dat hij zich niet laat onder sneeuwen door andere rassen. Ik zou best wel is mee willen met jullie wijnreizen, verder is de beoordeling van je site aan deze kant door drukte aan deze kant er niet van gekomen. Ik denk dat de volgende recensie op jullie van toepassing is":

Contact : 10
Meedenken : 10
Sortiment : 10
Site : Is goed opgezet
Er is gewoon voor ieder wat wils, tsja en ik ben nou eenmaal verslingerd aan jullie Dornfelder Rose, dus kan je wel weer binnenkort een bestelling verwachten.

Bo Pennings / Mill (zakelijk)

9

Hele mooie website met veel goede informatie, makkelijk bestellen. Prima service en ik had niet verwacht dat de Duitse wijnen van zo'n goede kwaliteit zouden zijn. De Fourplay bijvoorbeeld is een heerlijke 'beginners' rode wijn waarvan ik en mijn vriendin erg hebben genoten

Firma Kreadans / Thom van Etten Leiderdorp (zakelijk) (privé)

9

Wij al meerdere malen wijn bij jullie hebben besteld, is vanzelfsprekend een teken dat wij jullie aanbod heel goed vinden. En inderdaad is de Duitse wijn bij ons al langere tijd favoriet. Bij ons bekend geworden door wandelvakanties in De Hunsrück en de film trilogie Heimat van Edgar Reitz. Hierbij dan ook onze tip (voor als jullie een keer in de buurt zijn) voor een bezoek aan een bijzonder aardige wijnfamilie (met goede wijn!): www.weingut-lich.de (Weingut Peter Lich). Niet bekend maakt inderdaad onbemind. Maar we hopen toch ook dat onze voorkeur een klein beetje exclusief blijft, zodat de kleinschaligheid en de daarbij behorende kwaliteit blijft bestaan

Nederland-Duitse Handelskamer Den Haag / dhr. C. Pick (zakelijk) (privé)

10

"Bestelling/betaling en aflevering was volledig naar wens. De website was zeer goed en overzichtelijk en bestellen kostte weinig  tijd. Track en trace via DpD was prima. Verpakking van goede kwaliteit. Kwaliteit (smaak) was zeer goed. Zoals aangegeven willen wij ook in de toekomst regelmatig bij u bestellen.

Mr. Rene Hoogmoed / Nijverdal (zakelijk) (privé)

10

Prima website, makkelijk bestellen en aflevering. Mooie en bijzonder lekkere wijnen en zal Fijne Duitse Wijnen en de wijnen zeker aanbevelen bij anderen. De Fourplay van jullie is een bijzonder mooie wijn met een uitmuntende prijs-kwaliteitverhouding

Hr. Michel de Groot / Amsterdam (privé)

8

De website is prima, overzichtelijk en werkt goed. Betalen, afleveren, communiceren met jullie gaat ook allemaal prima. En de wijnen, daar heb ik van genoten. Alleen houd ik ook erg van Italiaanse wijn, Toscane, Sicilië, allemaal biologisch natuurlijk. Dus ik bestel alleen bij jullie als ik specifiek zin heb in Duitse wijn

Fam. Sabbé / Mijdrecht (privé)

9

Leuke website met goede informatie over de wijnen die jullie verkopen maar ook algemene informatie over wijnen. Bestellen is bij jullie heel gemakkelijk en de aflevering van de wijnen loopt op rolletjes. Bij de eerste bestelling waren wij verrast over de kwaliteit van de Duitse wijn, zeker met de prijs in ogenschouw genomen. Wij blijven hoe dan ook regelmatig bij jullie bestellen!

Fam. Bögels / St. Agatha (privé)

9

Buiten dat jullie leuke buren zijn kopen wij graag wijn bij jullie en dat hebben wij al vaak gezegd. Ten behoeve van de recensies op jullie website kunnen wij met een gerust hart zeggen dat wij jullie wijnen bijzonder graag drinken maar dat ook de proefsessies / wijnworkshops zeer goed bevallen. De recentelijke wijn- en kaasavond was bijzonder goed geslaagd en heel leerzaam. Wij adviseren om jullie passie op de huidige wijze voorte te zetten. Jullie enthousiasme zal blijven resulteren in een palet aan hele goede wijnen die ook nog eens betaalbaar zijn. Maar vooral ook het innige contact met de klant is heel belangrijk. Zeker een goede succesformule!

Fam. van Koot / St. Agatha (privé)

10

Wij zijn al een paar jaar niet alleen goede buren maar tevens goede vrienden. Daar schrijf je toch niets slechts over maar jullie willen graag een objectieve mening van ons. Wij kunnen hier eigenlijk heel kort over zijn: Uitstekende wijnen met een hele goede prijs/kwaliteits verhouding. Als rood drinken wij jullie Fourplay en Spätburgunders heel erg graag maar ook een paar witte wijnen, zoals de Rieslings en de Scheuerebe Spätlese drinken wij met veel plezier. Jullie wijnproefsessies waren van hele grote waarde voor onze wijnkennis, maar ook de wijn-spijs en wijn-kaas adviezen. Onze kennis op het gebied van wijn, wel en niet in combinatie met de maaltijd, en de wijncultuur is thans op een hoog niveau in algemene zin. Mede door de wijnexperdities die wij met jullie hebben gemaakt in de Pfalz zijn wij helemaal op de Duitse tour. Hierin vinden wij de kwaliteit van de wijnen, maar ook de prijs-kwaliteitsverhouding van grote importantie!

Fam. Rems / St. Pancras (privé)

8

De website is prima. Bestellen makkelijk en goede informatie van bestellen naar verzenden/ontvangen voorbeeldig. De wijnen zijn prima en wij zullen zeker in de toekomst blijven bestellen. Wij komen wel meer in Duitsland en vinden ook de wijn uit Mullheim (Baden) erg lekker. Uit Hessen hebben wij ook lekkere wijn gedronken.

Co Teunis / Directeur Bouwbedrijf Hurks-Moes / Zwolle/Almere (zakelijk) (privé)

9

Wij kopen regelmatig wijnen bij Fijne Duitse Wijnen voor onze vrijdagmiddag borrel en speciale gelegenheden. De wijnen bevallen bijzonder goed en worden door de directie graag gedronken. Privé drinken wij ook verschillende types wijnen en die zijn gewoonweg prima! Wij zullen regelmatig wijnen bij jullie blijven bestellen, zowel zakelijk als privé

 

Publicaties en uitspraken over de kwaliteit van de Duitse wijn:

Boek over Duitse wijnen van R.L.M. Pierik (beschrijving inhoud boek)

Duitsland is een betrekkelijk klein wijnland, waar niet meer dan 3,5 procent van de wereldwijnproductie vandaan komt. Een belangrijke reden hiervoor is ongetwijfeld het feit dat Duitsland binnen de Europese Unie het noordelijkst gelegen wijngebied is, met een klimaat dat nog maar net geschikt is voor wijnbouw. Toch worden er in Duitsland zeer aantrekkelijke wijnen gemaakt, die zich kunnen meten met de groten der aarde.

Duitse wijn, wit en zoet? (8 januari, 2013 - Artikeltje / bisk.nl)

Dit is zeker niet meer het geval! Tegenwoordig produceert Duitsland veel verschillende soorten wijnen, waaronder ook droog. Maar ook komt er goede rodewijn uit Duitsland, sterker nog één op de drie geproduceerde flessen in Duitsland is rode wijn. Duitsland heeft een grote verscheidenheid aan druivenrassen, wijnvelden, klimaten en bodems. Dit zorgt voor een brede keuze aan Duitse wijnen van hoge kwaliteit voor de wijndrinker. Duitsland heeft zich dus enorm ontwikkeld in de wijnindustrie en is erg divers geworden. Tijdens de eerste wijnproeverij in de zomer van 2012 werden er door meer dan 300 wijnproevers meer dan 300 verschillende soorten wijnen geproefd van importeurs en producenten over de hele wereld; Duitsland behaalde twee keer een goede score in de categorie mousserende wijnen en witte wijnen.

Ontdek de Duitse wijngebieden (Wine&Life Tijdschrift voor wijnliefhebbers 30-08-2012)

Wij houden van Duitse wijn! Wil jij weten waar al die lekkere Rieslings en Spätburgunders vandaan komen? Reis dan af naar één van de dertien Duitse wijnregio’s. Wetten dass je net zo geniet van natuur, cultuur, streekgerechten en knusse hotelletjes? En van de beste wijnen natuurlijk. Ideale bestemmingen voor levensgenieters en nog dichtbij ook! Zes van deze dertien wijngebieden liggen dichtbij Nederland, in de deelstaat Rheinland-Pfalz.

Top 5 wijnregio's in Duitsland (Uitspraak Telegraaf vrijdag 03 aug 2012)

Ben je dol op lekkere wijn en heb je altijd al eens een 'wijnreisje' willen maken? Denk dan eens aan Duitsland. Als er één onderschat wijnland is, dan is dat Duitsland wel! De Reiskrant zet vijf wijnregio's op De wijnstreek Palts kun je op een makkelijke en tegelijkertijd indrukwekkende manier ontdekken op de Deutschen Weinstraße. Deze toeristische wijnroute, die oudste in zijn soort ter wereld, vormt tussen Bockenheim in het noorden en Schweigen aan de Franse grens de verbinding tussen een groot aantal wijndorpen. Op de Rad- und der Wanderweg Deutsche Weinstraße kun je deze prachtige wijnstreek tussen het Pfälzerwald en de Rijn in al zijn facetten te voet of op de fiets verkennen.

Wijnconcours Mundus Vini (www.mundusvini.com)

Op het Duitse wijnconcours Mundus Vini zijn dit jaar een heleboel prijzen richting de Duitse wijnen gegaan. De Duitse producenten gingen er met 30 procent van de medailles vandoor. Dit is zelfs voor Duitse begrippen een groot succes. Niet eerder waren de Duitse wijnen met zoveel medailles bekroond. Duitse wijnen zitten de laatste jaren enorm in de lift en de consument kan er ook maar niet genoeg van krijgen.

Beste Pinot Noir wijn komt uit Duitsland  (Artikel (smulweb.nl / Wijn nieuwslog)

Een Duitse Spätburgunder van wijnmaker Werner Näkel was tijdens Decanter World Wine Awards in Londen de grote winnaar te midden van Pinot Noir wijnen uit de hele wereld. Daarmee liet deze wijn de concurrenten uit de beroemdste gebieden in de wereld voor Pinot Noir wijnen achter zich. In de mondiale finale moesten de winnaars van in totaal vier verschillende gebieden het tegen elkaar opnemen. Tijdens die finale versloegen de Duitser de Wild Earth Pinot uit Nieuw Zeeland en de Cono Sur Ocio uit Chili. Ook de Fransen, die met een Chambertin Grand Cru 2006 van de Bourgogne producent Camille Giroud de finale haalden, konden niet tegen de Duitsers op.

Duitse wijn en de Utrechtse ondernemersgeest (Creative cloggy.eu / 6 juli 2012)

Een paar weken geleden was ik in de Ahr, een wijnstreek in Duitsland, ongeveer twee uur rijden vanaf Utrecht. Ik bezocht er wijnhuizen om wijnen te proeven en er een recensie over te schrijven voor een website van vrienden.  Vooraf had een - in Duitsland geboren – vriend me voor gek verklaard: ‘Oh, je gaat een weekend slechte zoete rode wijn drinken. .’ was zijn cynische commentaar. Gelukkig kwam zijn voorspelling niet uit. Er is een wijnrevolutie gaande in ons buurland. In Frankrijk cultiveren de wijnboeren de traditionele methoden en gewoonten. Daardoor verandert er weinig. Een idee achter innovatie is dat als jij niets verandert - en de ander wel - je op een gegeven moment achterop raakt. En dus niet meer concurrerend bent. Dat is precies wat er tussen Frankrijk en Duitsland gebeurt. Want niet alleen in de Ahr, maar ook in de Moezel, de Nahe en de Rheingau experimenteren wijnboeren om betere kwaliteitswijnen te maken. Dit uitproberen leidt ertoe dat deze boeren steeds beter worden en prestigieuze prijzen winnen.

Duitse wijnen bezig aan comeback (Volkskrant 11 juni 2006)

AMSTERDAM (ANP) - De kwaliteit van Duitse wijnen is de afgelopen vijf jaar sterk verbeterd. In de tophoreca worden steeds meer Rieslings en Pinot Blancs afgenomen en de consument grijpt ook vaker naar Duitse wijnen in de schappen bij de slijter.

Duitse wijn heeft suffig imago van zich afgeschud (Geplaatst: 13 september 2011)

ELLERSTADT - Markus Schneider schenkt een glas Takatuka in, een nieuwe witte wijn.
Takatuka? "Ja, dat is het pirateneiland uit Pippi Langkous", lacht de 35-jarige wijnboer uit het Duitse Ellerstadt. De naam herinnert hem aan zijn jeugd en klinkt exotisch. Maar het gaat natuurlijk vooral om de inhoud van de fles, zegt Schneider. Takatuka (Sauvignon blanc en Chardonnay samen) explodeert door zijn aroma zowat uit het glas, zoals de meeste wijnen van Schneider. (…) Nederlanders drinken vooral Riesling. Maar steeds vaker ook Duits rood. Een tijdje was er zelfs sprake van een hype rond rode Duitse wijn. Iedereen wilde ineens Spätburgunder drinken. Nu stagneert de vraag, volgens het Duitse Wijninstituut. "Onzin", zegt Schneider. "Bij ons is de hype net begonnen. Als we willen verkopen we onze productie in 24 uur."

Wine Magazine. Ongewone positieve perscitaten over Riesling 23-10-2002

In de november editie van Wine Magazine, een bekend Engels wijntijdschrift, is een prachtig citaat over Riesling verschenen. Herinner je de ‘Peter Perfect’ van je schooltijd? Weet je wel, het ´Gouden Kind´ met zandkleurig haar en Dallas-tanden, die het schoolvoetbalteam aanvoerde, die 3 muziekinstrumenten bespeelde en topklasse werd in elk onderwerp?. Nu, dat is Riesling! 

7 redenen waarom men van Duitse Riesling moet houden (Wine Magazine November 2002)

  1. Omdat in de handen van getalenteerde Duitse wijnproducenten de Rieslingdruif de elegantste witte wijn in de wereld wordt.
  2. Omdat de steile wijnbergen, waarin Duitse toprieslings groeien, oneindig veel mooier zijn dan de vlakke wijngaarden van waaruit de ‘overgeprijsde Bordeaux’ stammen.
  3. Omdat Riesling animeert, fascineert, inspireert en ik de volgende morgen probleemloos vijf kilometer kan joggen.
  4. Omdat Duitse edelzoete Riesling-Auslesen effectiever en gezonder zijn als Viagra.
  5. Omdat een in citroensap en olijfolie gemarineerde poularde samen met een droge Duitse Riesling de avond veredelt.
  6. Omdat een gerijpte Riesling Kabinett met natuurlijk restsuiker bij een gerookte zalm beter smaakt dan Champagne bij kaviaar.
  7. Uit protest! Omdat Gerhard Schröder na meer dan drie jaar aan de macht nog steeds niet begrepen schijnt te hebben, dat Riesling van zijn thuisland evenzo groot kan zijn als zijn geliefde rode Franse enItaliaanse wijnen. 

(Citaat uitspraak Stuart Pigott, Focus, 19.08.2002) 

Een bericht van wijnjournalist Binders in “Lekkerwijntje”

Het is al vaker vertoond.  Duitse wijn in valse confectie, die op proeverijen van allure een opmerkelijke waardering kreeg. Duitse topproducten halen soortgelijke toeren ook wel eens uit bij blindproeverijen. Zo kon het gebeuren dat wijnmaker Albert Heitlinger, uit Tiefenbach Baden, vriend en vijand in het Franse Meursault verbaasde, toen zijn wijn als 'piraat' die van de gerenommeerde Jacques Prieur op punten overtroefde.

Koken en Duitse wijn (uit Foodies magazine)

Duitse wijn had jarenlang een slechte naam, maar dat is verleden tijd. In foodies vind je bij gerechten als kalkoensandwich met zuurkool en forel met amandelen en peterselie-aardappeltjes adviezen voor de beste Duitse wijnen van vinologen Huib Edixhoven en Evelijn van Heuven.

Duitse wijn op wijnprofessional 2013 (PersWijn / Nicolaas Klei)

Laatst zei iemand dat Duitsland wel érg veel aandacht krijgt in Perswijn. De diverse proeverijen op de Wine Professional 2013 lieten maar weer eens zien waarom dat terecht is.

Het grootste Rieslinggebied ter wereld heeft een route langs (Roadtrippin’ in Duitsland (WineLife 1 mei 2011))

130 wijndorpjes en ruim 1500 wijngoederen: de Duitse Weinstrasse. Voor een feestelijk weekendje weg rij je dus gewoon ‘Immer Gerade Aus’. Het is moeilijk kiezen wat de aantrekkingskracht van de Duitse Weinstrasse is, gelegen op nog geen vijf uur rijden van Utrecht: de mediterrane flair, de pittoreske wijndorpjes met originele stadsmuren en vakwerkhuizen of de vele zonuren. Of is het de nabijheid van Frankrijk, die zorgt voor typische ‘savoir vivre’, kwaliteitswijn en zeven sterrenrestaurants? Een weekeindje Weinstrasse staat in ieder geval voor flink genieten!

De 85-kilometer lange ‘wijnstraat’ begint ten zuiden van Worms en loopt door tot aan de Franse grens. De Pfalz – de streek waar de Weinstrasse in ligt – is met ruim 23.000 hectare wijngaarden het op één na grootste Duitse wijngebied. Door meer dan 1800 zonuren is het een van de warmste regio’s van Duitsland. Het microklimaat wordt veroorzaakt door de ligging: in het westen de beschuttende heuvels van het Pfälzerwald, in het oosten het vlakke Rijndal. In de volksmond wordt het gebied wel ‘het Toscane van Duitsland’ genoemd. (…)

Citaat van Gall&Gall slijterijen (Albert Heijn) op internet 

"Bij Duitsland denken veel mensen nog steeds aan eenvoudige zoete, witte wijnen. Maar dat beeld klopt al lang niet meer. Duitsland produceert namelijk zeer wijduiteenlopende wijnen, waaronder veel droge soorten. Naast witte wijnen komen er ook veel rode wijnen uit het land: maar liefst 1 op de 3 geproduceerde flessen is rood. De variatie aan wijnbouwgebieden, klimaat, bodem en druivenrassen in Duitsland is enorm. De wijnliefhebber kan dan ook kiezen uit een breed scala aan veelzijdige Duitse kwaliteitswijnen."

 

De flessen wijn zijn op je bestelbon geplaatst.