9.3

 +31-(0)26-3830752
 +31-(0)6-46332716
info@fijneduitsewijnen.nl    

Wijnworkshops, proeverijen en wijn-kaas combineren

Wij geven zeer leerzame wijnworkshops voor bedrijven, instellingen, verenigingen, families en groepen. Tijdens de workshops zal er een presentatie worden gegeven over de wijncultuur, wijnbouwtechnische wetenswaardigheden en biochemische aspecten van wijnbereiding. Verder zal het telen van druiven, het vinificatieproces, criteria van de wijn en de kwalificaties uit de doeken worden gedaan. De workshop kan worden gegeven op de desbetreffende type locaties, maar tot ongeveer 10 deelnemers ook bij ons in de huiselijke sfeer.

De wijnwereld en speciaal de Duitse wijngebieden zullen de revue passeren. Vooraf aan de daadwerkelijke proefsessie wordt ingegaan op de wijze van proeven. Dit is belangrijk om het genieten te optimeren en tevens de smaak en daarmee de kwaliteit van de wijnen vast te kunnen stellen. Daarna zullen, afhankelijk van de afspraak, 8 - 10 wijnen worden geproefd. Hierbij kunnen tijdens het proeven proefformulieren worden ingevuld om kleur, reuk en smaakelelementen vast te stellen. De wijnworkshop is aan het einde goed te combineren met een sessie kaas- en wijn combinaties. Er wordt uit de doeken gedaan hoe men dat aan moet pakken maar ook hoe het fout kan gaan!

Een normale proefsessie met 8 wijnen neemt, afhankelijk van de wensen, ongeveer 3 uur in beslag en kan worden beschouwd als een "opstartcursus wijnproeven en beoordelen"! Daarna is men in staat om bij wijnhandels en slijterijen "gefundeerd" wijn in te kopen. Er wordt een offerte gemaakt aan de hand van de desbetreffende wensen maar de richtprijs voor een wijnworkshop is ongeveer € 13,50 PP (incl. BTW). Dit is op basis van ongeveer 12 - 14 deelnemers en inclusief kleine etenswaren als brood/crackers en water. Grotere gezelschappen zijn uiteraard ook mogelijk. Vraag ons s.v.p. om een scherpe offerte. Wij hebben zondermeer (letterlijk) alles in huis om er een leerzame en leuke avond van te maken. 

Kaas- en wijn combineren

Dit kan worden gecombineerd met een wijnworkshop. Met kaas en wijn kun je hele goede combinaties maken. Echter, het is ook mogelijk dat er geen "match" is. Hierdoor wordt de smaak van de wijn of de kaas (of beide) negatief beinvloed. Er is best wel veel over geschreven in allerlei literatuur en internet. Tijdens een kaas- en wijnavond vertellen wij hoe u de goede keuzes kunt maken. Als standaard hebben wij 5 kazen en 5 wijnen. Indien u wenst een eigen keuze te maken voor de kazen of de wijnen zoeken wij voor u naar een goede match. 

Proeverijen

Kleinere proeverijen zijn bij ons natuurlijk ook mogelijk in de huiselijke sfeer! Wilt u weten wat de kwaliteit is van onze wijnen? Een simpel telefoontje en dan is een afspraak (op hele korte termijn) mogelijk. Dit promotieproeven is bij ons in principe gratis! Dit gebeurt in de huiselijke sfeer voor "serieuze proevers". Ook worden er regelmatig proefsessies gehouden ten behoeve van promotie van onze wijnhandel en natuurlijk de Duitse Wijn. Bekend stellen gaat via de nieuwsbrief en / of lokale advertenties. U kunt zich via onze site aanmelden voor de nieuwsbrief. U ontvangt dan regelmatig een nieuwsbrief met o.a. allerlei wetenswaardigheden en aanbiedingen. Contact informatie via de website: Fijne Duitse Wijnen / Mailadres: info@fijneduitsewijnen.nl of telefonisch via 0485-785075 / 06-81488558 / 06-49121120.

De flessen wijn zijn op uw bestelbon geplaatst.