9.3

 +31-(0)26-3830752
 +31-(0)6-46332716
info@fijneduitsewijnen.nl    

In de afgelopen decennia heeft de Duitse wijnboer, ondersteund door het Duitse Wijn- en Forschungsinstitut, enorme verbeteringsslagen gemaakt op het gebied van de kwaliteit van de wijn. In de eerste plaats is dit gekomen door de wetenschappelijke benadering hoe een wijn van een bepaalde druif het beste geproduceerd kan worden. Dit lijkt een afstandelijke benadering, maar moet eerder worden gezien als een versteviging van de kennis die jarenlang is opgebouwd van vader op zoon etc. Duitse wijnboeren die overigens meestal Wijnbouw hebben gestudeerd leren in het buitenland hoe zij de druif c.q. de wijn op de meest optimale manier moeten aanpakken.

Bovenstaande vertaalt zich in de productie van uitstekende en betaalbare wijnen. Uiteraard moet het niet zo worden vertaald dat alle wijnboeren uitstekende wijnen leveren. Vooral in de Gault Millau, Flagstaff en de Eichelmann staan de beste wijnboeren beschreven. Overigens is dit niet de hele waarheid want ook zijn er, weliswaar in steeds mindere mate, vaak kleine wijnboeren, die hieraan niet meedoen. Ook daar zijn hele mooie en bijzondere wijnen te vinden.

Dit zijn de wijnen waar wij vaak ook naar opzoek zijn! Dergelijke wijnen moeten iets toedichten aan ons asortiment. Daarvoor moet er natuurlijk veel worden geproefd, maar opzich is dit een prettige aangelegenheid.  

De flessen wijn zijn op je bestelbon geplaatst.