9.3

 +31 (0)485-785075
 +31-(0)681488558
 +31-(0)649121120
info@fijneduitsewijnen.nl    

Wij geven diverse typen proeverijen voor wijnkenners/proefclubs en beginnende wijndrinker. Tevens organiseren wij sessies met theorie en praktijk kaas- en wijn combineren.

Wijnproeverij/wijnworkshop

Wij geven wijnworkshops voor bedrijven, instellingen, verenigingen, families en groepen. Tijdens de workshops zal er een korte presentatie worden gegeven over de wijncultuur, wijnbouwtechnische wetenswaardigheden en biochemische aspecten van wijnbereiding. Verder zal het telen van druiven, het vinificatieproces, criteria van de wijn en de kwalificaties uit de doeken worden gedaan. De workshop kan worden gegeven op de desbetreffende locaties. Indien het een gezelschap betreft van ongeveer 10 deelnemers is het ook bij ons in de huiselijke sfeer mogelijk.

De Duitse wijngebieden zullen de revue passeren. De Pfalz zal natuurlijk iets uitgebreider worden belicht omdat onze wijnen hier geproduceerd zijn. Vooraf aan de daadwerkelijke proefsessie wordt ingegaan op de wijze van proeven. Dit is belangrijk om smaak en daarmee de kwaliteit van de wijnen vast te kunnen stellen. Daarna zullen, afhankelijk van de afspraak, 8 - 10 wijnen worden geproefd. Hierbij kunnen tijdens het proeven proefformulieren worden ingevuld om kleur, reuk en smaakelelementen vast te stellen. Het is ook mogelijk dat er een kleinigheid wordt gegeten na het proeven. Het kan hierbij bijvoorbeeld gaan om kaas maar ook om een kleine schotel. Hierbij is een goede combinatie met de wijnen van groot belang.

Een normale proefsessie met 8 wijnen neemt, afhankelijk van de wensen, ongeveer 3 uur in beslag en kan worden beschouwd als een "opstartcursus wijnproeven en beoordelen"! Daarna is men in staat om bij wijnhandels en slijterijen "gefundeerd" wijn in te kopen. Er wordt een offerte gemaakt aan de hand van de desbetreffende wensen maar de richtprijs voor een wijnproeverij/wijnworkshop is ongeveer €15,50 PP (incl. BTW). Dit is op basis van ongeveer 13 - 15 deelnemers en inclusief kleine etenswaren als brood/crackers en water. Wij hebben dan alles bij ons dat nodig is om er een leerzame, leuke engezellige middag of avond van te maken. 

Kaas- en wijnavonden

Met kaas en wijn kun je hele goede combinaties maken. Echter, het is ook mogelijk dat er geen "match" is. Hierdoor wordt de smaak van de wijn of de kaas (of beide) negatief beinvloed. Er is best wel veel over geschreven in allerlei literatuur en internet. Tijdens een kaas- en wijnavond vertellen wij hoe u de goede keuzes kunt maken. Als standaard hebben wij 8 wijnenen 8 bijpassende kazen. Indien u wenst een eigen keuze te maken voor de kazen of de wijnen zoeken wij naar een goede match. 

Proeverijen

Er kan bij ons in principe gratis worden geproefd. Indien men met grotere gezelschappen wil proeven en ervaren hoe je meer kunt genieten van wijn is een wijnworkshop het beste medium. Er wordt van alles verteld over de wijnproductie, maar vooral hoe men dient te proeven. Natuurlijk passeren een behoorlijk aantal wijnen de revue. Regelmatig hebben wij een promotiecampagne en dat doen wij in een toepasselijke ambiance. Buiten de promotieperiodes gebeurt dit in de huiselijke sfeer voor "serieuze proevers", en dat geheel gratis. Promotieproeven stellen wij bekend via de nieuwsbrief en / of lokale advertenties. Voor een wijnworkshop of kaas- en wijnavond stemmen wij dit geheel af op uw wens. Vraag s.v.p. om een offerte. Aanmelding en vragen graag via info@fijneduitsewijnen.nl of telefonisch via 0485-785075 / 06-81488558 / 06-49121120. 

 

De flessen wijn zijn op uw bestelbon geplaatst.